*Nettavisen* Nyheter.

Pågrepet etter skudd mot Det hvite hus

Foto: Haraz N. Ghanbari (Ap)

21-åring mistenkt for stå bak skuddene mot presidentboligen.

17.11.11 12:31

I USA har politiet arrestert en 21 år gammel mann etter en kule traff et skuddsikkert glass i et vindu til presidentens residens - Det hvite hus i Washington.

Mannen ble pågrepet i et hotell i delstaten Pennsylvania, mistenkt for å ha deltatt i fredagens skyting mot Det hvite hus. Det melder U.S. Secret Service, som har ansvar for beskyttelse av den amerikanske presidenten.

Kulen ble oppdaget tirsdag, men etterforskningen ble startet etter at skyting ble hørt nær Det hvite hus. Kulen skal ha blitt skutt fra en halvautomatisk rifle. Ytterligere en kule ble funnet i nærheten av vinduet, melder AFP.

Politietaten, underlagt det amerikanske sikkerhetsdepartementet, hevder skuddene ble avfyrt fra et sted rundt 700 meter fra bygningen. Ifølge vitner skal skuddvekslingen ha skjedd mellom to biler på Constitution Avenue. To biler ble også sett kjørende i full fart fra åstedet i det aktuelle tidspunktet. Senere fant politiet en forlatt bil med en rifle av typen AK 47.

I tillegg til U.S. Secret Service etterforskes hendelsen nå også av FBI og Washington-politiet. I en felles uttalelse onsdag opplyser de at den nå pågrepne 21-åringen var Oscar Ortega-Hernandez, allerede ettersøkt for skytingen.

President Barack Obama og kona Michelle var ikke i Washington da skytingen fant sted fredag. De var da på reise i California.

Annonsebilag