Gå til sidens hovedinnhold

Pågrepet for å ha oppfordret til drap på polititjenestemenn

Bergensblogger Eivind Berge fremstilles for fengsling.

Den høyreekstreme bloggeren fremstilles for fengsling i Nordhordland tingrett fredag.

- Han er siktet for å ha offentlig oppfordret eller forherliget drap på polititjenestemenn, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.no.

Han er siktet for straffelovens paragraf 140.

- Politidrap et bra signal

På bloggen sin kommer han med flere oppsiktsvekkende utsagn. Det er disse utsagnene som nå har fått politiet til å ta affære.

Her er noen utdrag fra 25. juni 2012:

- Jeg kan vanskelig forestille meg en bedre metode enn politidrap for å sende et signal til samfunnet fra menn om at vi ikke finner oss i hvordan vi blir behandlet.

Videre skriver han.

- Politidrap harmonerer 100 prosent med alt jeg står for og er overhodet ikke noe jeg vil beklage. Tvert imot vil jeg understreke at jeg anser politidrap som den edleste formen for mannsaktivisme, og jeg skal love deg at jeg hadde utført det selv om jeg ikke hadde fått meg kjæreste, skirver han i et debattforum etter at en meddebattant ba ham unnskylde snakket om drap på politifolk.

- Planla å drepe

Han skriver til og med at han har planlagt politidrap tidligere.

- Jeg planla å angripe en politimann med kniv en lørdagskveld på Torgallmenningen i mengden av fulle folk, og tror jeg hadde hatt en rimelig god sjanse til å ta knekken på feministjævelen. Så ville jeg burkt rettsaken til å stå frem som et godt eksempel for menn, og jeg vurderte det til å være verdt 21 års fengsel for overlagt drap.

Han legger til at han ser på denne aktivismen som påkrevd.

Støttet Behring Breivik

33 år gamle Berge bor i Bergen og har en blogg under pseudonym Arpagus. Han beskriver seg som antifeminist og libertianer.

Ifølge seg selv har bloggen 13672 sidehenvisninger.

Etter 22. juli uttrykte han støtte til deler av det ideologiske budskapet i manifestet til Anders Behring Breivik.

- Jeg hadde ingen idé om at en formidabel aktivist som Anders Behring Breivik allerede i årevis hadde planlagt et angrep som skulle vise verden hva vikinger er laget av, skrev Berge på bloggen sin fem dager etter angrepene som drepte 77 personer.

- Ville bruke vold

I august i fjor uttrykte han forståelse for at menn går til det skrittet å utøve vold.

- Fordi likestillingen har gått for langt, blir vi menn tapere. Feminismen har ødelagt store deler av mitt liv, og på et tidspunkt var jeg klar for å bruke vold mot politiet for å få frem mine synspunkt, sa bloggeren til BA.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå