Pågrepet for terrorplanlegging i Sverige

Svensk politi pågrep i natt fire personer i Göteborg, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep.

11.09.11 09:49

- Ja, fire personer er pågrepet mistenkt for planlegging av et terrorangrep, sier Sara Kvarnström hos det svenske sikkerhetspolitiet til Expressen.

De fire ble pågrepet i nærheten av Röda Stens Konsthall ved Älvsborgsbron, av den nasjonale innsatsstyrken og Göteborg-politiet.

Kvarnström ønsker foreløpig ikke å si noe mer om pågripelsene.

Fest ble evakuert
Det var en stor fest i Kunsthallen lørdag kveld, i forbindelse med en internasjonal kunstutstilling, og gjestene ble evakuert ved midnatt. Ifølge politiet var det et trusselbilde mot stedet.

Politiet kontaktet kunsthallens sjef, Mia Christersdotter Norman, og ba henne tømme lokalene. Hun stoppet musikken og ba folk rolig forlate festen.

På sine nettsider skriver politiet at evakueringen ble gjort på grunn av et trusselbilde som innebar fare for liv, helse eller omfattende skade på eiendom.

- Vi ble bedt om å gå ut. Det var en merkelig, her har vi vært på en herlig fest med god stemning og prominente gjester. Det er folk fra hele verden her på åpningne av kunstutstillingen, sier en av gjestene på festen, Henrik Wallgren, til Göteborgs-posten.

Sperringene rundt kunsthallene er fjernet søndag morgen.

Tatt på tiårsdagen
Pågripelsene skjer på tiårsdagen for terrorangrepet i USA.

Les også: - Nesten for grusomt til å snakke om det

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.