Mannen ble pågrepet med seks små gutter på soverommet, den yngste av dem var bare tre år gammel.

Ifølge gambisk TV skjedde pågripelsen etter at gambisk politi gikk til aksjon mot huset til nordmannen. 45-åringen bodde på vestkysten av Gambia, skriver Aftenposten.no som siterer den gambiske TV-stasjonen GRTS.

Fant minnekort

På rommet fant politiet også flere minnekort som har et innhold som politiet karakteriserer som usømmelig.

Konsul Robert Hardmark ved det norsk-svenske konsulatet i Gambia sier at han nå vil besøke den pågrepne nordmannen for å forsikre seg om at hans rettigheter blir ivaretatt.

Ifølge politiets talsmann, Yerro Mballow, skal 45-åringen ha betalt for både skolegang og klær til barna.

Strafferammen for seksuelt overgrep mot barn i Gambia begått av en turist er 14 års fengsel, skriver Aftenposten. Produksjon av barnepornografi kan straffes med inntil fem års fengsel.

Mandag kveld var arrestasjonen en av hovedsakene på de nasjonale gambiske nyhetene.

Fikk bekymringsmelding fra Norge

Mannen er siktet for pedofili, og sitter i arresten i Gambias hovedstad Banjul. Pågripelsen skjedde i mannens bopel i en landsby i nærheten.

Pågripelsen skal ha skjedd etter anmodning fra Oslo-politiet, melder Dagbladet. Her hjemme har sedelighetsavsnittet en pågående etterforskning mot den tidligere dømte mannen.

- Vi ønsket å komme i kontakt med ham i forbindelse med vår sak, og sendte ut en anmodning og bekymringsmeliding via Interpol, sier Kari-Janne Lid, politioverbetjent ved sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Advokat reiser til Gambia

Ifølge VG Nett ble 45-åringen tidligere i høst siktet for seksuell omgang med en gutt på under 10 år i en leilighet i Oslo.

Etter at det ble kjent at nordmannen nå er siktet for pedofili i Afrika, vil advokat Sigurd Klomsæt begjære seg oppnevnt som forsvarer for 45-åringen, og forsøke å reise til Gambia for å bistå.

- Jeg setter i gang dette arbeidet onsdag morgen. Det er viktig for meg at han kan få profesjonell hjelp der nede, sier Klomsæt til avisen.