RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepne albanere erkjenner ulovlig grensepassering

Sist oppdatert:
Brevik (NTB): De fire unge albanerne som er pågrepet i en menneskesmuglingssak i Brevik i Telemark, erkjente straffskyld i Nedre Telemark tingrett fredag. De ble varetektsfengslet i to uker.

Mennene befant seg inni en konteiner i havna i Brevik da de torsdag ble pågrepet og siktet for brudd på utlendingsloven. Konteineren skulle med ferje til Immingham i England.

Albanerne, som er i alderen 19 til 24 år og har tilhold i Sverige, var ikke bakmenn i saken, men var på vei ulovlig til England. De erkjente straffskyld under fengslingsmøtet fredag. Politiet fikk medhold i to ukers varetektsfengsling.

I løpet av de to ukene vil politiet fatte vedtak om utvisning av mennene og transportere dem ut av landet, opplyses det i kjennelsen fra Nedre Telemark tingrett. De ser på varetekt som eneste løsning for at politiet skal få effektuert utkastelsen før de selv stikker fra landet.

- Utlendingenes atferd viser med all tydelighet at de ikke respekterer norsk utlendingslovgivning, og at de hadde til hensikt å reise ulovlig inn i England, skriver retten.

Telemarkspolitiet har, sammen med sine britiske kolleger, hatt miljøet under oppsikt siden 2010. De mener å ha avdekket organisert menneskesmugling, hvor hovedsakelig albanere bruker Sverige og Norge som transittland for å komme seg inn i England.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere