Gå til sidens hovedinnhold

Paintballskytteren går fri

Eili Berekvam Tjørhom ble beskutt med paintballgevær da hun var russ i vår. Nå er saken henlagt, mens hun sitter igjen med svekket syn.

Eili Berekvam Tjørhom (19) ble skutt med paintballgevær fra en forbipasserende bil da hun sto sammen med noen venner på parkeringsplassen utenfor McDonald’s på Mariero 26. april.

Mange tips

Det kom inn mange tips til politiet i saken, men ifølge Kristian Johansen, etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon, var det ikke hold i tipsene og saken er derfor nå henlagt.

Berekvam Tjørhom sitter igjen med 20 prosent svekket syn på øyet som ble truffet av paintballkulen.

- Jeg er veldig skuffet over at ingen er pågrepet og dømt i saken. Jeg både håpet og trodde politiet ville klare det, sier Berekvam Tjørhom til Rogalands Avis.

Hun er sikker på at mange som var russ i år vet hvem som gjorde ugjerningen, og hun er skuffet over at ingen gir de korrekte opplysningene til politiet.

Berekvam Tjørhom skal tilbake til optikeren igjen om en måned.

- Jeg har fått beskjed om at synet vil holde seg slik det er nå, med en reduksjon på 20 prosent på det ene øyet. Men jeg kan risikere at synsnerven kan ryke. Da må jeg i tilfelle inn til operasjon med en gang, sier hun.

Kamp mot paintballutstyr

Under etterforskningen sa etterforskningsleder Johansen at han følte politiet ville klare å komme i mål i saken. Det har ikke skjedd. Saken er nå henlagt og vil ikke tas opp igjen med mindre det kommer inn nye opplysninger.

- Vi har sjekket en del navn som vi har fått oppgitt både av fornærmede og andre russ, men det har vært lite hold i opplysningene vi har fått, sier Johansen til Rogalands Avis.

Selv om politiet ikke løste saken, peker han på det viktige arbeidet som ble gjort under etterforskningen.

- Vi beslagla tre paintballgevær til en verdi av mange tusen kroner, sier Johansen.

Ifølge ham skal politiet ved neste års russefeiring også bruke både tid og ressurser på kampen mot uvettig paintballskyting.

- Jeg håper mange tar lærdom av denne hendelsen, sier Johansen.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis.

Kommentarer til denne saken