*Nettavisen* Nyheter.

Pakistan fordømmer amerikanske droneangrep

Islamabad (NTB-Reuters): Pakistanske myndigheter er illsinte over økningen av amerikanske droneangrep på pakistansk territorium.

04.06.12 18:39

Tre droneangrep på like mange dager har tatt livet av minst 27 mistenkte opprørere i de såkalte stammeområdene langs grensen til Afghanistan. Mandag ble 15 personer drept i et angrep i Nord-Waziristan. Angrepet er det dødeligste så langt i år.

- Disse ulovlige angrepene er et brudd på Pakistans suverenitet, heter det i en kunngjøring fra det pakistanske utenriksdepartementet mandag.

Fordømmelsen slår nok en sprekk i det fra før anstrengte forholdet mellom USA og Pakistan. Blant annet står forhandlingene om en gjenåpning av NATOs viktige transportruter gjennom Pakistan til Afghanistan bom stille.

De amerikanske droneangrepene har tiltatt kraftig etter at partene ikke lyktes å bli enige på NATO-toppmøtet i Chicago for to uker siden.

Pakistan satte bom for transporten av forsyninger til Afghanistan i november i fjor, etter at 24 pakistanske soldater ble drept i et amerikansk angrep. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.