RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistan sender styrker til Jemen-operasjon

Sist oppdatert:
Islamabad (NTB-Reuters-DPA): Pakistan har besluttet å sende militære styrker til Saudi-Arabia slik at de kan delta i koalisjonen som kjemper mot Houthi-militsen i Jemen, ifølge en pakistansk tjenestemann.

Fra før av har flere Golfstater, Sudan, Egypt og Marokko sluttet seg til operasjonen, som skal sikre at Jemens internasjonalt anerkjente president kan komme tilbake til makten.

– Vi har allerede lovet full støtte til Saudi-Arabia i operasjonen mot opprørerne, og vi vil slutte oss til koalisjonen, opplyste en tjenestemannen i den pakistanske regjeringen mandag. Opplysningen er ikke bekreftet offisielt.

Pakistan fikk i forrige uke en henvendelse fra Saudi-Arabia om å bidra med bakkestyrker, men har nølt med å love konkret støtte til operasjonen i Jemen.

Tidligere mandag kom meldingen om at saudiarabiske og pakistanske soldater har startet en felles militærøvelse i Saudi-Arabia, like ved grensen til Jemen.

Samtidig er det klart at Pakistans forsvarsminister Khawaja Asif reiser til Riyadh denne uken. En annen pakistansk kilde har uttalt at en avgjørelse om pakistansk deltakelse ikke vil bli tatt før Asifs besøk i Saudi-Arabia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere