Gå til sidens hovedinnhold

Pakistan sørger etter flystyrt

Statsministeren har erklært landesorg i Pakistan etter at et fly med 152 mennesker om bord styrtet nord for hovedstaden Islamabad onsdag morgen.

Den pakistanske statsministeren Yousaf Raza Gillani har erklært landesorg i Pakistan, og 28. juli blir heretter nasjonal sørgedag i landet.

Både statsministeren og resten av den pakistanske regjeringen uttrykker dyp sorg over den tragiske ulykken onsdag morgen og tilbød å be for passasjerene som omkom. 152 mennesker omkom da et passasjerfly styrtet i fjellsiden like nord for Pakistans hovedstad Islamabad.

Nasjonal sorgdag
«Den føderale regjeringen erklærer denne dagen som nasjonal sorgdag på grunn av denne tragiske hendelsen. Statsministeren har avblåst statsråd frem til neste uke, i kjølvannet av denne tragiske ulykken» skriver Gilanis kontor i en pressemelding, ifølge Al Jazeera.

- Dette er en virkelig stor tragedie, sier innenriksminister Rehman Malik, om det som er den verste luftfartskatastrofen i pakistansk historie.

Uvisst om nordmenn var om bord
UD jobber fremdeles med å finne ut om det var noen nordmenn om bord i flyet.

- Vi kan foreløpig ikke konkludere med noen ting ennå, men vi har ikke fått inn noen meldinger om at nordmenn er involvert. Vi har heller ikke fått inn noen bekymringsmeldinger, men kan ikke utelukke at nordmenn var om bord riktig ennå, sier UDs pressevakt Bjørn Svenungsen til Nettavisen.

Det antas å ha vært flest pakistanere om bord i ulykkesflyet, men en talsmann for den amerikanske ambassaden i Pakistan opplyser overfor Reuters at to amerikanere var blant de omkomne.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene