*Nettavisen* Nyheter.

Pakistans statsminister stevnet inn for høyesterett

Islamabad (NTB-Reuters-AFP): Pakistans statsminister Yusuf Raza Gilani er stevnet inn for høyesterett i Islamabad. Domstolen anklager Gilani for å ha vist forakt for retten.

Han fikk mandag ordre om å møte for retten førstkommende torsdag, fordi han angivelig har unnlatt å få ledende regjeringstjenestemenn stilt for retten for korrupsjon. Ordren kan ifølge nyhetsbyrået Reuters føre til økt politisk spenning i Pakistan.

Høyesterett ønsker at regjeringen i Pakistan skal kreve at myndighetene i Sveits gjenåpner en korrupsjonssak mot president Asif Ali Zardari. Gilani og hans regjering har nektet å gjøre dette, og dermed øker presset mot regjeringen.

- Slik forholdene er, har vi ikke noe annet valg enn som første skritt å gi statsministeren ordre om å møte fram. Derfor får han herved beskjed om personlig å møte i retten 19. januar, het det i stevningen mandag.

Politiske observatører i Islamabad sier at regjeringen kan bli tvunget til å skrive ut nyvalg, på et tidspunkt da forholdet mellom Pakistans sivile og militære ledere blir stadig mer spent. Landet har tidligere opplevd tre militærkupp, men observatører tror ikke på noe nytt kupp nå. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.