RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistansk Taliban-leder drept

Sist oppdatert:
Miranshah (NTB-AFP): En lokal pakistansk Taliban-leder ble drept av ukjente gjerningsmenn mandag, opplyser pakistanske myndigheter.

Asmatullah Shaheen ble skutt i et bakholdsangrep i den urolige provisen Nord-Waziristan. Shaheen var en omstridt figur innad i Taliban-bevegelsen, og han var i en kort periode leder for Taliban i Pakistan.

Det er ikke kjent hvem som sto bak drapet, men pakistanske myndigheter antyder at det kom som følge av intern rivalisering.

Analytikere tror ikke at drapet på Shaheen vil få noen betydning for de pågående fredssamtalene mellom Taliban og pakistanske myndigheter.

I et annet angrep i Pakistan mandag ble to sikkerhetsvakter drept og et titall andre såret i et selvmordsangrep utenfor det iranske konsulatet i Peshawar nordvest i Pakistan, ikke langt fra grensen til Afghanistan.

Angrepet skjedde i et område av byen der flere utenlandske diplomatposter og internasjonale hjelpeorganisasjoner holder til.

Den militante islamistgruppen Mast Gul tok kort tid etter på seg ansvaret for selvmordsangrepet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere