RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistanske jordskjelvofre må vente lenge på hjelp

Awaran (NTB-AFP): Titusenvis av jordskjelvofre i det sørlige Pakistan mangler både mat, vann, medisiner og tak over hodet og venter fortvilt på hjelp. Men de risikerer å vente lenge.

Over 100.000 mennesker mistet hjemmene sine i skjelvet som rammet Baluchistan-provinsen tirsdag. Skjelvet hadde en styrke på 7,7, og i byen Awaran er 90 prosent av alle hus ødelagt. Torsdag oppjusterte myndighetene tallet på døde til 348, mens ytterligere 500 er skadd.

Myndighetene i landet har sendt soldater til området for å hjelpe til med redningsarbeidet. Men det har vist seg vanskelig å få nødhjelp fort fram.

Awaran er et fattig og underutviklet område med svært begrenset infrastruktur. Mangel på både veier og helseklinikker gjør at det er vanskelig å få nødhjelp fram i tide samt å behandle skadde på stedet.

I tillegg gjør opprørsgrupper hjelpearbeidet vanskelig. Separatister skjøt torsdag mot flere helikoptre som var på vei til Awaran. Ett av dem hadde lederen for Pakistansk nasjonale katastrofemyndighet om bord. Ingen kom imidlertid til skade i angrepet, opplyser myndighetene torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere