Pakke i Lærdal inneholdt eksplosiver

Politiets bombegruppe ankommer Lærdal onsdag kveld. En «udefinert gjenstand» ble funnet tidligere på dagen. Det viste seg at pakken inneholdt eksplosiver.

Politiets bombegruppe ankommer Lærdal onsdag kveld. En «udefinert gjenstand» ble funnet tidligere på dagen. Det viste seg at pakken inneholdt eksplosiver. Foto: Jan Christian Jerving (NTB scanpix)

Politiets bombegruppe har funnet ut at det var stoffer av eksplosiv art i pakken som førte til evakuering og avsperring av et område i Lærdal.

04.03.15 22:51

Politiet kunne imidlertid onsdag kveld ikke si noe mer om hva pakken inneholdt og hvor dette kom fra.

– Pakken blir tatt hånd om av bombegruppa. Saken skal etterforskes av lensmannskontoret i Lærdal, sier operasjonsleder Olaug Holme i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Stedet er nå frigitt, opplyser politiet i Sogn og Fjordane på Twitter i 21.30-tiden.

En familie ble evakuert tidligere onsdag, og politiet opprettet en sikkerhetssone.

Ordfører Jan Geir Solheim (Sp) fortalte tidligere på dagen at gjenstanden først ble funnet i en elv og at den som fant den, tok den med seg hjem.

– Pakken er rundt 10 ganger 10 centimeter stor, og den er godt innpakket med veldig mye tape, sa lensmann Per Thomas Klingenberg til NRK tidligere på dagen. Det var formen og måten den var pakket på som gjorde at politiet mistenkte at det kunne dreie seg om sprengstoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.