RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakket og nesten klart

Sist oppdatert:
Tjue tønner med utstyr skal være med Cato Zahl Pedersen til Mount Everest. Se bildespesial.

ASKER (Nettavisen): Det er ikke rent lite utsyr som skal til for å utruste en ekspedisjon til Mount Everest. Ikke mindre enn tjue tønner utstyr og mat skal sendes fra Gardermoen til Kathmandu mandag.

Hver ekspedisjonsdeltaker har fått hver sin tønne til å pakke ned sitt personlige utstyr, spesielt det som skal brukes i Base Camp og oppover. De første to ukene går med til akklimatisering på lavere høyde, der det kreves et litt annet utstyr.

Lang prosess
Med Camilla Nilsson som ansvarlig for listeføring av hva som finnes i hver enkelt tønne, startet Unarmed2007-deltakerne merking og pakking av de første tønnene tirsdag kveld. John Pascual i Studio5 skaffet til veie både lagerplass og logoer til tønnene, og da var det bare å sette i gang.

Det har vært en lang prosess før man har kommet så langt. Både medisiner, klær og mat er skaffet til veie.

- Skal vi legge noen dunjakker som polstring i bunnen om toppen av noen av tønnene, spør Camilla.

- Ja, men ikke legg sjokoladen i nærheten av tøyet. Det kan være veldig varmt i Kathmandu, og det er ikke gøy å få klærne tilgriset av smelta sjokoloade, svarer Cato.

Vært der før
Han har vært i Himalaya før, og vet hvordan det skal pakkes. I fjor besteg han Cho Oyu (8201 moh) - sammen med blant annet Einar Osland - som også er med til Everest.

Per-Inge Østmoen er kommet inn som ekspedisjonens fotograf i siste øyeblikk. Dermed har det vært en jobb å skaffe utstyr til ham også - siden det meste av avtaler er ferdigforhandlet fra før.

Men det meste har latt seg skaffe til veie.

Skipes mandag
I løpet av fredagen skal alt utstyret være pakket ned i tønnene. Mandag skipes de rundt 500 kiloene ut fra Gardermoen til Kathmandu.

Ekspedisjonen vil ta hånd om utstyret der nede, sørge for at det blir fraktet til nordsiden av Mount Everest - i Tibet. Det praktiske er det Dawa Sherpa som står for. Han skal sørge for all logistikken i Himalaya. I tillegg til å være personlig hjelper for Cato opp til toppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere