Pakket sammen i dødsfelle

TRANGT: Denne åpningen var det kattene hadde å se ut ifra. Utenfor kjørte biler og lastebiler. Bare flaks gjorde at de ikke ble kjørt ihjel.

TRANGT: Denne åpningen var det kattene hadde å se ut ifra. Utenfor kjørte biler og lastebiler. Bare flaks gjorde at de ikke ble kjørt ihjel. Foto: Erlend Hykkerud (FINNMARK DAGBLAD)

De to kattungene og deres mor ble plassert midt i veien i en eske for å bli kjørt i hjel.

06.07.11 15:26

Søndag kom en dame på sykkel over ei eske midt på veien, da hun var på vei mot Kløfta på riksvei 93 mot Kautokeino. Esken var teipet igjen med tykk svart teip. Da syklisten stoppet og åpnet esken så hun to kattunger og kattemoren, skriver Finnmark Dagblad.

- Helt perverst
Kirsten Skov og Dagmar Dahl i Dyrebeskyttelsen Alta er dypt sjokkert over at noen kvitter seg med kjæledyrene sine på en slik måte.

- Jeg har nesten ikke ord for hva jeg mener om denne handlingen. Det og sette kjæledyrene sine ut for å dø på denne måten er helt utrolig. Tenk, å sette dem ut midt på veien for å håpe at en trailer skal ta livet av dem er helt forferdelig, sier Kirsten Skov.

Dagmar Dahl er også sjokkert over at noen har valgt en slik løsning.

- Det er helt perverst. Vi har jo her med levende vesener å gjøre, legger hun til.

Ansvarsløshet
Det er ikke første gangen at Dyrebeskyttelsen i Alta opplever at folk prøver å kvitte seg med kattene sine på lite human måte.

– Vi har funnet katter i fjæra. Samt sett eksempler på folk som har kjørt lange avstander og sluppet kattene sine ut. Det er noe av det verste man kan gjøre. Folk viser stor ansvarsløshet når det ikke lenger er morsomt og ha katt, forteller Skov.

– Det er kun dyrlegen som har lov til å avlive dyr i Norge. Folk kan ikke selv bare velge å ta bort kjæledyrene sine når de er gått lei.

Slappe nordmenn
Dagmar Dahl kommer fra Tyskland og Kirsten Skov kommer fra Danmark. De er begge klare på at man er altfor slappe på dyrehold av husdyr i Norge.

– Den norske mentaliteten når det gjelder husdyrhold er slappest i Europa. Det er ikke mange andre land i Europa hvor man bare kan dra til dyrlegen og avlive et kjæledyr, som i Norge, forteller Dahl.

Allergi
Dyrebeskyttelsen har i dag flere katter i sine lokaler. De merker en økt pågang fra folk når det nærmer seg lange ferieperioder.

– Vi får mange telefoner fra folk når det nærmer seg ferietid, om hvor de kan gjøre av dyrene sine. Mange har også i disse tider fått barn med allergi. Vi anbefaler folk å benytte seg av kattehotell eller spørre naboer eller bekjente om de kan bistå når man er på ferie eller lignende, sier Skov.

Kastrering
Dyrebeskyttelsen i Alta har jobbet mye med å få kastrert villkatter og informert folk om viktigheten av å gjøre det. Et lite besøk hos veterinæren kan forhindre mange problemer for katteholdere.

– Vi ønsker at så mange som mulig kastrerer hun- og hannkattene sine. Det er med på å få ned antallet villkatter. Om man kastrerer hunnkattene medfører det at man slipper å tenke på p-piller hele tiden. I tillegg minsker sjansene for at katten skal få kreft. Et slikt inngrep koster mindre en tre flasker vin, så prisen bør ikke være noen unnskyldning, forteller Dahl.

Dyrebeskyttelsen anbefaler også folk å chippe katten eller hunden sin når de først tar dem med til kastrering.

– Om man ikke lenger har muligheten til og holde katt, finnes det mange nettsider som bidrar til omplassering av katter og hunder, sier Kirsten Skov.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.