RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pål Bjerketvedt ny NTB-sjef

(NTB)
Sist oppdatert:
Pål Bjerketvedt (44) er ansatt som sjefredaktør og administrerende direktør i Norsk Telegrambyrå (NTB). Bjerketvedt kommer fra tilsvarende stilling i Østlandets Blad.

Styret i NTB har ansatt Bjerketvedt i et møte mandag. Avgjørelsen tas etter at et eget utvalg i styret har vurdert aktuelle kandidater gjennom sommeren. Bjerketvedt overtar jobben 1. november, etter at Thor Viksveen, byråets toppleder de ti siste årene, tidligere meldte sin avgang.

Pål Bjerketvedt har til sammen 13 års erfaring som avisleder, derav elleve år som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i fire Orkla-eide medieselskaper. Han ledet avisen Gjengangeren i Horten fra 1994 fram til han i 1998 fikk ansvaret for etableringen av Avisenes Pressebyrå, som leverer redaksjonelt innhold til Orkla-avisene.

Bjerketvedt har vært toppsjef i Østlandets Blad på Ski siden 2001, avbrutt av 15 måneder som ansvarlig for snuoperasjonen i kriserammede Østlendingen i Elverum. Han har også redaksjonell bakgrunn som sportsredaktør og nyhetsredaktør i Moss Avis i til sammen tre år.

44-åringen har oppnådd gode økonomiske resultater i alle bedriftene han har ledet. Nå møter han nye utfordringer i NTB, som sliter økonomisk ikke minst etter at A-pressen trakk sine aviser ut av byråsamarbeidet og inntektene fra NRK ble betydelig redusert .

Orkla er største aksjonær i NTB, der også Schibsted, NRK og A-pressen har betydelige eierandeler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere