Våpenhvilen skulle tre i kraft klokka 22.30. Kort tid etter at våpenhvilen var et faktum, meldte den israelske hæren at de angriper «et bredt spekter» av palestinske militante mål i Gaza som svar på rakettoppskyting øyeblikk tidligere.

– Som svar på raketter avfyrt mot israelsk territorium, angriper hæren for tiden et bredt spekter av mål som tilhører Islamsk hellig krig på Gazastripen, heter det i en uttalelse.

Hæren utstedte flere luftangrep som varslet om innkommende rakettild kort tid før våpenhvilen, inkludert klokken 22.29. Samtidig går luftvernsirenene sør i Israel.

Egypt meklet

Våpenhvilen mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad) ble først bekreftet av Islamsk hellig krig, og siden også av Israel.

Egypt har vært mekler mellom partene, og foreslo at våpenhvilen skulle starte 22.30, noe som ble tilfellet.

– Vi kan bekrefte at våpenhvilen vil tre i kraft klokken 23.30 (lokal tid). Israel vil takke Egypt for innsatsen. Dersom våpenhvilen blir brutt, forbeholder Israel seg retten til å komme med gjengjeldelser, heter det i en uttalelse fra statsminister Yair Lapids kontor kort tid før våpenhvilen.

Løslatelse av fanger

– For kort tid siden ble ordlyden i den egyptiske våpenhvileavtalen ferdig. Avtalen inneholder egyptisk forpliktelse om å jobbe for løslatelsen av to fanger, Bassem al-Saadi og Khalil Awadweh, sa det høytstående Islamsk hellig krig-medlemmet Mohammad al-Hindi i en uttalelse.

Al-Saadi er blant de mer høytstående personene i Islamsk hellig krigs politiske avdeling. Han ble nylig pågrepet på den okkuperte Vestbredden. Militssoldaten Awadweh er også i israelsk fangenskap.

Flere kamphandlinger

Reuters meldte tidligere søndag at våpenhvilen skulle starte klokken 20 lokal tid (19 norsk tid). I mellomtiden har det imidlertid skjedd flere kamphandlinger med ti drepte, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Det totale dødstallet skal nå være minst 41 siden konfliktens utbrudd fredag, flere av dem barn. Minst 311 skal være såret i angrepene.

Tidligere søndag, da det var snakk om våpenhvile fra klokka 20 lokal tid, meldte det palestinske helsedepartementet at ytterligere fire er drept, alle barn. Da var dødstallet 41.

Israel har hevdet at noen av de drepte ble ofre for feilslåtte raketter fra Islamsk hellig krig.

Israel har rettet angrepene mot Islamsk hellig krigs stillinger i Gaza, og den militante gruppen har svart med å avfyre hundrevis av raketter tilbake.