RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestina presenterer ny FN-resolusjon til uka

Mandag møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu USAs utenriksminister John Kerry i Roma, før Kerry reiser til Paris for å møte sine europeiske kolleger og videre til London hvor utenriksministeren skal møte en palestinsk delegasjon.
Mandag møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu USAs utenriksminister John Kerry i Roma, før Kerry reiser til Paris for å møte sine europeiske kolleger og videre til London hvor utenriksministeren skal møte en palestinsk delegasjon. Foto: Pool (Reuters)
Sist oppdatert:
Gir Israel en frist på to år til å avslutte okkupasjonen, ifølge et PLO-medlem.

– Det palestinske lederskapet tok en beslutning om å gå til Sikkerhetsrådet onsdag for en avstemning om prosjektet om å få en slutt på okkupasjonen, sier PLO-medlem Wassel Abu Yussef etter et møte i Ramallah søndag.

Jordan har allerede sendt ut et resolusjonsutkast som har sirkulert blant de 15 medlemslandene i Sikkerhetsrådet. Der bes Israel om å avslutte sin okkupasjon innen november 2016. Frankrike, Storbritannia og Tyskland diskuterer et lignende forslag.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu slo senest søndag fast at Israel nekter å sette noen tidsramme for når landet skal trekke seg ut av den okkuperte Vestbredden.

Netanyahu har satt sin lit til at USA kommer til å legge ned veto i Sikkerhetsrådet, men en kilde i Washington sier til nyhetsbyrået Reuters at ingenting er avgjort.

Mandag møter Netanyahu USAs utenriksminister John Kerry i Roma, før Kerry reiser til Paris for å møte sine europeiske kolleger og videre til London hvor utenriksministeren skal møte en palestinsk delegasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere