*Nettavisen* Nyheter.

Palestina-venner varsler bred markeringer i Oslo og Bergen

DEMONSTRASJON: En rekke organisasjoner sto sammen om å arrangere en markering i Oslo 11. juli for å vise sin støtte til Palestina. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Onsdag ettermiddag arrangeres markeringer både i Oslo og Bergen mot Israels opptreden i den pågående konflikten hvor mange sivile har mistet livet.

Det er Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina som har tatt initiativ til markeringen i Oslo.

Organisasjonene sier det blir «en bred demonstrasjon» utenfor Stortinget klokken 17.

Til ambassaden

LO-leder Gerd Kristiansen og leder Bjørnar Moxnes i Rødt skal holde appeller i Oslo.

Videre skal følget gå til den israelske ambassaden. Parolene er «Stopp Israels bombing», «Opphev blokaden av Gaza!», «Okkupasjonen må opphøre» og «regjeringen må ta ansvar- krev at Israel følger folkeretten».

Organisasjonene krever at Israel stopper angrepene, som hittil har krevd mange sivile liv.

– Vis solidaritet med palestinere og krev at Israel stopper den kollektive avstraffelsen av en hel befolkning, oppfordrer de.

I beredskap

Fungerende leder Martin Strand på fellesoperativ seksjon i Oslo politidistrikt er ikke bekymret i forkant av onsdagens markering.

– Vi har hatt noen slike demonstrasjoner de siste ukene, og det har gått veldig bra. Det er fint at de får ytret sine meninger, og jeg håper det kan foregå på en ordentlig måte, sier Strand til NTB.

Han roser arrangørene, som han mener har tatt stort ansvar for de forrige gjennomføringene.

Politiet vil likevel være i beredskap, noe Strand understreker at det alltid er i forbindelse med demonstrasjoner når større folkmengder samles.

I Bergen

Også i Bergen blir det markeringer onsdag. Ved Den blå steinen på Torgallmenningen klokka 16 vil det både bli holdt appeller, være musikalske innslag og tog. Det blir også igangsatt en underskriftskampanje.

– Gaza er nok en gang under angrep fra Israel, drapstallene stiger raskt, og fram til nå er over 500 drept. De sivile er hardt rammet og over 100 av de drepte er barn. Onsdag 23. juli er det nasjonal aksjonsdag mot bombingen av Gaza, og Bergen slutter seg til, sier pressekontakt Henrik Hjelle.

Markeringene i Bergen blir arrangert av Palestinakomiteen i Bergen, Palestinaforeningen Bergen og Boikott Israel-aksjonen. Også Norsk Folkehjelp og Fagforbundet deltar. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.