RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinas flagg vaier snart utenfor FN


Det palestinske flagget.
Det palestinske flagget.
Et flertall i FN sier ja til å la det palestinske flagget vaie side om side med verdens flagg utenfor FN-bygningen i New York.

I en avstemning i FN torsdag stemte 119 medlemsland for å tillate at det palestinske flagget blir heist utenfor FN-bygningen. Åtte land, blant dem Israel og USA, stemte mot, mens 45 land, blant dem Norge, stemte blankt.

– Dette er et steg mot å anerkjenne Palestina som et fullverdig medlem av FN, sier den palestinske statsministeren Rami Hamdallah.

Palestinske diplomater sier at de regner med at flagget vil bli heist 30. september når Palestinas president Mahmoud Abbas skal tale i FN.

Israels FN-ambassadør kritiserte vedtaket og sa at «FN vil stemme for at Jorden er flat dersom palestinerne foreslår det».

– Å heise det palestinske flagget utenfor FNs hovedkvarter er ikke noe alternativ til forhandlinger, og vil ikke bringe partene nærmere fred, sa USAs FN-ambassadør Samantha Power etter at vedtaket var gjort. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere