*Nettavisen* Nyheter.

Palestinere begravd som helter på Vestbredden

Ramallah (NTB-Reuters-AFP): To palestinske tenåringer som ble drept i sammenstøt med israelske soldater natt til torsdag, ble begravd på Vestbredden samtidig med en palestiner som døde i israelsk fengsel. Raseriet sydet.

04.04.13 16:40

Palestinske sikkerhetsstyrker sørget for at alle de tre døde ble hyllet som helter, og folk som kranset gatene, omtalte de døde som martyrer.

Maysara Abu Hamdeya ble ført til graven torsdag etter at han to dager tidligere døde av kreft i et israelsk fengsel. Etter middagsbønnen torsdag ble også 16-åringen Amer Nassar og hans ett år eldre fetter, Naji Belbisi, begravd.

En sydende og rasende menneskemengde sto langs gatene i Hebron for å vise respekt for kortesjen med Hamdeya. Opptoget brakte ham til en lokal moské før han ble gravlagt på en gravlund.

Palestinske myndigheter anklager Israel for å ha forsinket behandlingen av den kreftsyke Hamdeya og ga ham full militær honnør under begravelsen. Maskerte, væpnede menn avfyrte æressalver da båren med den døde kom til moskeen i Hebron. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.