RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinere lager sin egen «utpost» på Vestbredden

Jerusalem (NTB-Reuters): Palestinere fra flere landsbyer på Vestbredden har slått opp telt på et område som Israel har øremerket for en ny israelsk bosetting.

Målet med aksjonen er å sørge for at området ikke blir bosatt av israelere, og at det blir værende på palestinske hender slik at det kan inngå i en uavhengig palestinsk stat.

Palestinerne har satt opp 20 store telt i en skråning kalt E1. Europeiske diplomater har advart om at en israelsk bosetting her vil kunne ødelegge alt håp om en levedyktig palestinsk stat side om side med Israel.

Teltene er satt opp i et område som ligger like ved etablerte palestinske landsbyer, nordøst for Jerusalem. Herfra er det dessuten utsikt til Dødehavet. Leiren har fått navnet «Bab al-Shams», som er arabisk og betyr «Solens port»

- Dette er ingen symbolsk handling, men kommer som svar på bygging av israelske bosetninger, og vi sender et budskap til verdenssamfunnet om at det trengs rask handling mot Israels bygging av bosetninger, sier Mohammad Khatib, en av dem som har organisert teltleiren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere