RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinere sender hjelp til palestinere i Syria

Ramallah (NTB-Reuters): En hjelpekonvoi forlot søndag Vestbredden med mat og medisiner til palestinske flyktninger fanget i borgerkrigen i Syria.

- Den første konvoien drar fra Ramallah søndag, fra palestinsk jord i retning Syria, sier palestinernes president Mahmoud Abbas på en pressetilstelning for å markere hendelsen.

Takket være en offisiell innsamlingsaksjon blant palestinske selskaper, forretningsfolk og enkeltpersoner under ramadan kan mat og nødhjelp til en verdi av nærmere 4 millioner kroner sendes fra Vestbredden med kurs for Syria.

Et kutt i 1 prosent av lønningene i den pengelense palestinske selvstyremyndighetens offentlige sektor gikk også til nødhjelpskonvoien.

16 lastebiler fylt med mel, ris, sukker, linser, kikerter, pasta og medisiner kjørte søndag gjennom Abbas' presidentkompleks før de satte kursen for Jordan. Derfra er det meningen at konvoien skal ta seg til Damaskus med hjelp fra FNs organisasjon for palestinske flyktninger UNRWA, som fortsetter å forsyne de palestinske flyktningleirene i Syria tross volden.

Syria huser flere enn 500.000 FN-registrerte palestinere som ble utvist eller flyktet fra sine hjem under krigen i forbindelse med opprettelsen av Israel i 1948, og deres etterkommere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere