*Nettavisen* Nyheter.

Palestinerne jakter på sannheten om Arafats død

Ramallah (NTB-Reuters): Dersom det viser seg at Yassir Arafat ble forgiftet, vil det palestinske lederskapet sende saken til Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

27.11.12 15:47

- Vi vil vente på resultatene av etterforskningen. Vi anklager ingen så langt, men uansett resultat, vil vi fortsette jakten på sannheten, sier Tawfiq Tirawi, som leder den palestinske kommisjonen som gransker Arafats død.

Mange palestinere mistenker at Israel sto bak da den palestinske lederen brått ble syk og døde i 2004. Israel avviser dette.

Eksperter åpnet tirsdag morgen graven til Arafat i Ramallah på Vestbredden og tok prøver av levningene. Bare en palestinsk lege fikk lov til berøre levningene, mens de andre ekspertene observerte prosessen. Også franske, sveitsiske og russiske eksperter var til stede og fikk med seg hver sine prøver.

- For å gjøre disse analysene, å sjekke, kryssjekke og dobbeltsjekke, vil det ta flere måneder, og jeg tror ikke vi vil ha noe konkret å forholde oss til før i mars eller april neste år, sier Darcy Christen, talsmann for Lausanne universitetssykehus. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.