RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinerne trekker støtten til Gaza-rapport

New York (NTB-AP): Palestinerne har trukket støtten til Goldstone-rapporten, som anklager både Hamas og Israel for krigsforbrytelser i forbindelser med Gaza-krigen i januar.

Palestinerne vil ikke lenger arbeide for å fremme rapporten for FNs menneskerettsråd etter sterkt press fra USA, som mener at rapporten er et hinder for forsøket på å få i gang en fredsprosess i Midtøsten.

- Palestinerne har innsett at det ikke var i deres interesse å gå videre med dette, sier en amerikansk tjenestemann.

Amerikanerne har fryktet at en godkjennelse av rapporten i Menneskerettsrådet vil føre til at FNS sikkerhetsråd vil måtte ta stilling til den, slik det også tas til orde for i rapporten.

Granskingen ble ledet av den respekterte sørafrikanske juristen Richard Goldstone og støttet av FN, og resultatet ble lagt fram i en rapport i september. Både Israel og Hamas blir beskyldt for krigsforbrytelser i rapporten.

Israel har gått kraftig ut mot rapporten siden den ble offentliggjort, og statsminister Benjamin Netanyahu sa i et regjeringsmøte torsdag at den vil vi fredsprosessen et skudd for baugen ved å nekte Israel retten til selvforsvar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere