Gå til sidens hovedinnhold

Palestinsk opprører skutt i Jerusalem

Voldsomme sammenstøt mellom palestinske demonstranter og politi.

Ifølge Sky News skal en palestinsk demonstrant være skutt og drept etter sammenstøt mellom plaestinske demonstranter og israelsk grensepoliti i Øst-Jerusalem onsdag ettermiddag.

Ytterligere tre personer skal ha blitt skadd i sammenstøtet. Det skal være en vakt som først åpnet ild, da bilen han kom kjørende i ble stoppet opp av de palestinske demonstrantene.

Bombadert med stein
Bilen ble bombadert med stein av en gruppe ungdommer, og vakten skal altså ha svart på angrepet med å åpne ild.

Dette skal ha utløst gatevold, og politiet måtte ty til tåregass, vannkanoner og gummikuler for å få bukt med opptøyene.

Ifølge israelske medier skal rundt 10 personer ha blitt skadet som en følge av dette, og minst én politimann skal være blant disse.

«Skjør» fredsprosess
Ifølge Sky kunne ikke opptøyene ha kommet på et verre tidspunkt med tanke på den pågående fredsprosessen. Den britiske kanalen beskriver forhandlingene som svært «skjøre».

- Den voldelige responsen fra israelerne representerer en destruktiv holdning, som motarbeider fredsprosessen, forteller Ghassan Khabib, en talsmann for den palestinske regjeringen, som en respons på agrepet fra israelerne.

Ifølge politiet skal vakten som utløste opptøyene med å åpne ild nå være brakt inn til forhør.

Israelsike myndigheter har enn så lenge ikke ønsket å kommenterer episoden.