RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinske ledere vurderer samtaler med Israel

Foto: Majdi Mohammed (AP Photo)
Palestinske ledere satte seg torsdag ned for å drøfte en amerikansk plan om nye forhandlinger med Israel som ikke avhenger av en formell stans i byggingen i bosetningene.

Ramallah (NTB-AFP-Reuters): Palestinas president Mahmoud Abbas sammenkalte til møtet etter at USAs utenriksminister John Kerry under et besøk i Jordan sa at partene har kommet hverandre nærmere i løpet av hans mekling.

Krever byggestopp
Utenriksdepartementet i Washington gjør det imidlertid klart at det inntil videre ikke foreligger noen planer om en gjenopptakelse av forhandlingene.

Ifølge en palestinsk tjenestemann innebærer Kerrys plan at palestinerne kan gjenoppta arbeidet med å søke medlemskap i internasjonale organer om boligbyggingen gjenopptas mens forhandlingene pågår.

Tidligere har USA konsekvent motsatt seg slike «unilaterale» palestinske framstøt, mens palestinerne har nektet å fortsette forhandlingene så lenge Israel fortsetter å bygge i de okkuperte områdene.

Håper på fredsforslag fra 2002
Tidligere torsdag måtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu dementere at Israel skulle være åpen for å godta en palestinsk stat langs grensene fra før 1967-krigen, slik en israelsk tjenestemann hadde antydet.

Kerry har jobbet intenst for å få i gang igjen de fastlåste forhandlingene og er nå på sin sjette reise i regionen siden han ble utenriksminister i februar.

Onsdag oppfordret Kerry israelerne til å vurdere på nytt et arabisk fredsforslag fra 2002 som innebærer at alle arabiske land og de fleste muslimske land vil anerkjenne Israel dersom Israel trekker seg ut av alle de okkuperte områdene og bidrar til en rettferdig løsning for de palestinske flyktningene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere