Gå til sidens hovedinnhold

Palin skolerett om maktmisbruk

Svarte på beskyldningene, samtidig som nye skjelett falt ut av skapet.

Republikanernes visepresidentkandiat Sarah Palin svarte fredag i over tre timer på beskyldningene om at hun skal ha misbrukt sin makt for å få sparket en tjenestemann, ifølge CNN.

Les også: Skred av forhåndsstemmer
Les også: McCain slaktes i mediene

Utspørringen ble utført i St. Louis etter at den aktuelle tjenestemannen Walt Monegan ba om en høring i saken. Palin er beskyldt for å ha sparket Monegan fordi han skal ha nektet å sparke en politimann som var i en bitter skilsmissestrid med guvernørens søster.

Nektet å forklare seg
Innholdet i Palins forklaring er ikke offentlig kjent, men hennes advokat sier at «guvernøren er fornøyd med at hun endelig fikk muligheten til å fortelle hele sannheten til en upartisk og uavhengig etterforskning».

Palin har tidligere nektet å forklare seg om saken overfor en granskingskommisjon, som hun mente var infisert av politiske motstandere. Kommisjonen offentliggjorde tidligere i måneden en rapport uten hennes vitneprov, som konkluderte med at Palin hadde misbrukt sin makt som guvernør.

Les også: - Palin skyldig i maktmisbruk

Ga jobb til givere
Samtidig faller nye skjelett ut av skapet til visepresidentkandiaten. Avisen Los Angeles Times skrev fredag at Palin har utpekt en rekke økonomiske bidragsytere til stillinger i delstatsadministrasjonen i Alaska.

I følge avisen har flere enn 100 jobber ha blitt besatt av bidragsytere, eller deres venner og slektninger. Det tilsvarer nesten en firedel av alle slike stillinger. Tilsynelatende har en rekke ansettelser skjedd uten at det er tatt hensyn til kvalifikasjonene deres.

Avsløringen kan skape trøbbel for Palin, som i likhet med presidentkandidaten John McCain, har lovet å ta et oppgjør med politisk kameraderi.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken