Gå til sidens hovedinnhold

Palin sorterer klær

Sarah Palin tapte valget. Nå må hun rydde i klesskapet.

Alaska-guvernør og Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin tapte valget og har måttet bruke tid etter nederlaget på å forklare seg om kostbare kleskjøp under valgkampen. I helgen ryddet hun i klesskapet for å finne ut hva som tilhører henne og hva som tilhører partiet. De har bokført utgifter på vel 150.000 dollar - eller rundt 1 million kroner - til visepresidentkandidatens garderobe, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Latterlig
Det er Palins far, Chuck Heath, som forteller om datterens klessortering. Samtidig karakteriserer han hele klesdebatten som «latterlig» og sier at hun overfor ham har forsikret at det eneste hun personlig har gått til innkjøp av de siste fire månedene er et par sko.

I et intervju med Fox News mandag sa Palin at hun aldri ba om drøye 150.000 dollar til klær.

- Jeg bestilte ikke klærne. Jeg ba ikke om klærne. jeg hadde vært fornøyd med å bruke mine egne klær fra dag én, sa hun i intervjuet.

Kan bli gitt til veldedighet
Ledelsen i det republikanske partiet har diskutert med Palin hva som skal skje med klær og utstyr som ble kjøpt til henne under kampanjen. Ett av alternativene er å gi det bort til en veldedig forening eller at hun selv betaler for det. Det opplyser en anonym kilde i partiet til AP.

Talsmenn for McCain og Palins valgkampkontor har sagt at en tredel av klærne ble sendt tilbake umiddelbart fordi de ikke passet, eller av andre grunner. Men det skal også ha blitt gjort nye innkjøp etter det.

Under og etter valget var det mange som hevet sine kritiske røster mot pengene som gikk med til å dresse opp visepresidentkandidaten. Partiledelsen forsøker fremdeles å komme til bunns i kaoset og finne ut hva som ble kjøpt inn til Palin, hva som ble returnert og hva som skjedde med resten.

Politiske ambisjoner
Palin er nevnt som en mulig presidentkandidat i 2012. Hun kan også forsøke å bli gjenvalgt som guvernør for Alaska i 2010.

- Jeg tenker, OK, Gud, hvis det er en åpen dør for meg et sted, så tenker jeg, ikke la meg gå glipp av den døra, sa hun i intervjuet med Fox News mandag.

Palin gir politikken til sittende president George W. Bush skylda for at hun og presidentkandidat John McCain tapte valget for Republikanerne.

- Jeg er overrasket over at vi gjorde det så bra som vi gjorde det, sa hun i et annet intervju med Anchorage Daily News.

Palin er fortsatt svært populær og mottar daglig 400 brev, som fyller opp deler av et rom i foreldrenes hus, ifølge AP.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken