RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palin trekker seg

Foto: LARRY W. SMITH (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Jobben som guvernør i Alaska er snart over. Flere tror Sarah Palin vil bli presidentkandidat.

Senere denne måneden vil Sarah Palin gi fra seg jobben til viseguvernør Sean Parnell, melder CNN fredag. Hun stiller ikke opp til noe gjenvalg som guvernør i Alaska.

Den tidligere republikanske visepresidentkandidaten skulle egentlig vært guvernør fram til 2010, men nå er dette vervet snart historie.

En ære å tjene Alaska
- Folk som kjenner meg vet at foruten tro og familie, er det ingenting som er viktigere for meg enn vårt kjære Alaska. Å tjene hennes folk er den største ære jeg kan forestille meg, sa Palin i en kunngjøring fra sitt hjem i Wasilla.

Palin har ikke svart på spørsmål om sin avskjed og heller ikke gitt noen indikasjoner om sine framtidige planer. Det er allikevel forventet at hun vil kunngjøre at hun ville forsøke å bli det republikanske partiets presidentkandidat i 2012. Palin skal være svært populær blant partiets ledelse.

Avgangen skal ifølge en kilde ha vært «kalkulert», melder CNN. For Palin var det på tide å gå videre etter at bokplaner og andre spørsmål skal ha skapt mye friksjon på den politiske arenaen i hjemstaten.

Mye tyder på at hun ser fram mot presidentvalget i 2012, men guvernøren skal også være aktuell som Alaskas representant i senatet.

Nedtur i 2008
Til tross for en nedtur etter presidentvalget i 2008, er Palin fortsatt populær i hjemstaten.

- I en tale fortalte hun at hun kunne jobbe mer effektivt utenfor sitt politiske verv, sier reporteren Andrew Wellner fra The Frontiersman, til CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere