RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palins hemmeligheter

Sist oppdatert:
Det er ikke alt om Sarah Palin som er kjent for alle.

(SIDE2): Det er mye du kanskje vet om republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hun er 42 år gammel, er gift, og har fem barn. Hun har vært guvernør i Alaska siden 2006, og hun er en tidligere skjønnhetsdronning.

Alt dette er gammelt nytt, men her er kanskje noen fakta om henne du ikke visste.

Les også: Mobbingen av Palin fortsetter

Ville selge jetfly på eBay
Kort tid etter Palin vant guvernørvalget i Alaska, la hun ut et jetfly av typen Westwind ll til salg på eBay. Årsaken var at hun hadde lovet å selge et jetfly som den tidligere guvernøren, Frank Murkowski, hadde kjøpt da han var guvernør i staten, om hun ble valgt som ny guvernør.

Murkowski, som var en svært upopulær guvernør, hadde kjøpt flyet i 2005 for nesten 20 millioner dollar med formål at flyet skulle brukes av han selv, hans administrasjon og kommende administrasjoner. Dette gjorde han til tross for at både den lovgivende forsamling i Alaska og de føderale myndighetene nektet han dette. Han opprettet derfor en spesialkonto, og kjøpte flyet likevel.

Det var få som viste interesse for flyet på eBay, men i august 2007 lykkes endelig Palin med å selge flyet til omkring 14 millioner kroner, et tap på nærmere 6 millioner kroner.

Les også: Palin møtte sin kopi i døra

Poserte for «Vogue»
Palin er kjent, i den politiske verden, for sine moteriktige antrekk og dette forklarer hvorfor hun ble avbildet for «Vogue» i februar 2008.

De fleste vet kanskje også at Palin ble kåret til Miss Wasilla i 1984, og kom på andreplass i Miss Alaska senere samme år. Noe som er verdt å merke seg derimot er at Palin tapte førsteplassen til statens første mørkhudede Miss Alaska.

Scoret avgjørende mål
Palin var en aktiv basketballspiller i sine yngre dager, og fikk blant annet kallenavnet «Sarah barracuda» for sin oppførsel på banen. Hun hadde et ekstremt konkurranseinstinkt, og dette brakte laget hennes mange goder.

I en turneringsfinale scoret nemlig Palin vinnermålet, og det gjorde hun med en skadet ankel.

Tok narkotika
I staten Alaska har man lov til å eie i overkant av 28 marijuana.

Sarah Palin uttalte under valgkampen før guvernørvalget i 2006 at hun ikke bare hadde prøvd marijuana, o i motsetning til bill Clinton, hadde innhalert i tillegg.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

(Kilder: Wikipedia, AskMen)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere