RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pan Fish fikk inn milliardene

Sist oppdatert:
Norges nye oppdrettsgigant Pan Fish har fått på plass emisjonen som vil finansiere kjøpet av konkurrent Marine Harvest. Over 5 milliarder ble hentet inn i går ettermiddag og kveld.
Den rettede emisjonen omfattet totalt 1,250 millioner nye aksjer i Pan Fish. Disse er plassert på en begrenset gruppe profesjonelle norske og utenlandske investorer.

Emisjonskursen var 4,36 kroner, lik sluttkursen fredag og kursen i forbindelse med emisjonen mot skipsreder John Fredriksens Geveran Trading. Emisjonen mot Fredriksen ble gjort i går som oppgjør for 25,7 prosent av aksjene i Fjord Seafood.

Bruttoprovenyet i den siste emisjonen er på 5,45 milliarder kroner som skal brukes til å finansiere kjøpet av verdens største oppdrettskonsern Marine Harvest.

Utstedelse av aksjene i den rettede emisjonen er betinget av formell vedtakelse av emisjonen på den ekstraordinære generalforsamlingen i Pan, og de nye aksjene vil bli tatt opp til notering etter Oslo Børs` godkjennelse av prospektet, forventet rundt 22. mars 2006.


Det samlede antall aksjer i Pan vil øke fra 1.383.456.258 (før kapitalforhøyelsen knyttet til oppkjøpet av aksjer i Fjord) til 1.663.651.951 (inklusive kapitalforhøyelsen knyttet til oppkjøpet av aksjer i Fjord) til totalt 2.913.651.951 aksjer etter denne rettede emisjonen (og kapitalforhøyelsen knyttet til oppkjøpet av aksjer i Fjord).

Den rettede emisjonen var tilrettelagt av Carnegie ASA, DnB NOR Markets og Pareto Securities ASA.

Fredriksens Geveran vil etter emisjonen bli sittende med en eierandel på 30 prosent i Pan Fish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere