RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pan Fish kutter i Nord-Amerika

Sist oppdatert:
Pan Fish kutter aktiviteten i Nord-Amerika ytterligere
Pan Fish har tidligere meddelt at smolt utsettet i Canada vil bli redusert fra 2002- nivået på knapt 5 millioner smolt til rundt 1,5 millioner for 2003.

I dag meldes det at utsettet for 2004 også vil bli begrenset, til et nivå som i 2003, for ytterligere å optimalisere balansen samt bidra til å begrense tilførsel av laks til markedet.

På mellomlang sikt er målet å øke utsettet til 5 millioner smolt, men dette betinger både bedre vaksiner og kvalitetsforbering, opplyses det.

Som en følge av de stor finansielle problemene Pan Fish har hatt i Canada det siste året, er en omfattende restrukturering av driften i Nord-Amerika igangsatt og delvis gjennomført, opplyses det.

- Ny ledelse er på plass og en enklere organisasjons- og driftsstruktur er imlimentert. Det forventes at dette vil lede til betydelige kostnadsbesparelser som vil vise i selskapets regnskaper i løpet av de neste årene. Detaljer knyttet til dette vil selskapet kommer tilbake til senere, heter det.

Det opplyses at antall ansatte i Pan Fish Nord Amerika er redusert med nærmere 200 personer til rundt 300.

En rekke produksjonsanlegg er tatt midlertidig ut av drift, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere