RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pan Fish med løsning (Ny3)

Sist oppdatert:
Pan Fish-styret har i dag akseptert skissen til refinansiering som er fremforhandlet banksyndikatet. Adm. direktør Atle Eide sier til iMarkedet at man har lagt til grunn meget lave laksepriser i planene
Oppdatert med kommentar fra Eide og flere momenter. Endrer beregning av reell markedsverdi basert på at den prosentvise andelen skal opprettholdes.

Les også:
- Altfor liten gjeldskonvertering i Pan Fish
- Pan Fish skal i 5 øre

- Avtalen gir Pan Fish tilstrekkelig finansiell og operasjonell handlefrihet til at selskapet kan gjenvinne posisjonen som et av verdens ledende oppdrettselskaper, heter det i en børsmelding.

Men markedet likte ikke løsningen. Da børspausen ble opphevet ti minutter etter at børsen åpnet, falt aksjen umiddelbart med 26 prosent fra 19 til 14 øre, men tok seg så opp igjen til 20 øre.

Refinansieringspakken inneholder følgende hovedpunkter:

- Aksjekapitalen nedskrives, basert på en mellombalanse per 30. juni 2003, ved nedsettelse av aksjenes pålydende til 4 øre per aksje

- 900 millioner kroner i gjeld fra banksyndikatet konverteres delvis (750-790 millioner kroner) til aksjekapital til kurs 5 øre og delvis (110-150 millioner kroner) til et konvertibelt ansvarlig lån. Det konvertible lånet vil ha en konverteringskurs på 5 øre.

- Likebehandling av eksisterende aksjonærer sikres ved et nedsalg fra bankene

- Selskapet er sikret den nødvendige likviditet gjennom salg av "non core" aktiva

- Selskapets eksisterende låneavtale med banksyndikatet skal reforhandles frem til ekstraordinær generalforsamling

Hva betyr det?

Forutsatt at også det konvertible lånet konverteres full ut, kan antallet aksjer i utgangspunktet økes fra 2,64 milliarder aksjer i dag til 20,64 milliarder aksjer.

I utgangspunktet skulle det bety at markedsverdien av Pan Fish nå er over 4 milliarder kroner, basert på en børskurs på 20 øre.

Men så må man ta hensyn til det planlagte nedsalget fra bankene til eksisterende aksjonærer, til 5 øre pr. aksje, hvilket innebærer at markedsverdien reelt sett er mye lavere enn dette.

Gitt at dagens aksjonærer skal opprettholde sin prosentvise eierandel, vil hver aksje som kjøpes i markedet, gi rett til å kjøpe 6-7 aksjer til 5 øre, noe som gir en reell verdsettelse rundt 7 øre pr. aksje. Det nøyaktige tallet vil avhenge av om man skal kunne opprettholde sin andel før eller etter det konvertible lånet. Dette er ikke spesifisert.

- Lave laksepriser

Adm. direktør Atle Eide i Pan Fish sier til iMarkedet at han ikke har noe nøyaktig tall på hvordan utvanningen vil påvirke dagens aksjonærer.

- Det blir tenk-på-et-tall-regning, sier Eide, og viser til at alle aksjonærene får tilbud om å tegne seg for sin prosentvise andel.

Eide hevder videre at det er lagt til grunn meget konservative forutsetninger for lakseprisen i planene.

- Det er meget, meget lavt. Prisen er konservativ, sier Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere