RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pan Fish reduserer i Skottland

Sist oppdatert:
Oppdrettskjempen Pan Fish og den nye sjefen Atle Eide har besluttet å redusere smoltutsettet i Skottland i 2003 med 900 000 individ
Basert på en snittvekt på slakteklar laks på 5,5 kg, tilsvarer dette en reduksjon i produksjonen på 5.000 tonn, skriver selskapet i en melding.

Pan Fish reduserer produksjonen fordi det er en kortsiktig ubalanse i markedet hvor tilbudet er større enn etterspørselen. Dette er ikke en bærekraftig utvikling verken for produsent eller kunder, noe næringen må ta ansvar for, heter det i meldingen.

Pan Fish vil benytte tiden med redusert aktivitet ved selskapets skotske datterselskap Lighthouse til å oppgradere selskapets slakte- og foredlingsanlegg, noe som vil komme kundene til gode.

- Denne justeringen av produksjonen er en del av det strategiske programmet for å gjøre Pan Fish til et lønnsomt selskap. Nye avsetninger er ikke nødvendig å gjøre på grunn av den reduserte aktiviteten, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere