RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pan skuffet DnB NOR som venter emisjon

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets ble skuffet over kvartalstallene til Pan Fish og spør seg om ikke selskapet trenger en emisjon i løpet av neste år
DnB NOR Markets ble skuffet av Pan Fish tallene som kom fredag forrige uke. I en oppdatering til sine kunder skriver selskapet at skuffet på nær sagt alle områder, og resultatet endte langt under det analytikerne hadde sett for seg.

Meglerhuset mener at driften i Norge viste gode takter, men at volumet på opp dersom selskapet skal minske kostnaden per kilo. For å øke verdiskapningen for aksjonærene mener meglerhuset at Pan trenger å øke produksjonen betraktelig for å utnytte sine fasiliteter på den beste måten.

Emisjon
Men for å gjøre dette må det mer kapital til, og DnB Nor Markets antar at det vil komme en emisjon i 2005, om det ikke kommer en signifikant økning i lakseprisene. For anlegg i Skottland, Nord-Amerika og på Færøyene mener meglerhuset at bankene ikke er villige til å øke produksjonen.

Når det gjelder verdsettelsen så mener meglerhuset at Pan Fish er for dyr. De mener at kursen burde vært under en krone, men at det er noe oppside dersom man klarer å nyttiggjøre seg av selskapets fremførbare underskudd på mer enn 1 milliard kroner.

Oppsummering:

Meglerhus: DnB NOR Markets
Anbefaling: Salg
Kursmål: 1 krone
Dato: 22.11.04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere