*Nettavisen* Nyheter.

Pandora Tomorrow på mobilen

«Splinter Cell: Pandora Tomorrow» er ikke klar bare til Xbox og snart PC - nå kan du spille på mobilen også.

26.03.04 14:39

Javaspill til mobilen blir mer og mer populært, og i det siste har såkalte premiumspill dukket opp. Disse koster mer, men skal være av bedre kvalitet.

Gameloft er blant dem som satser stort, og har utviklet mobilversjonen til «Splinter Cell: Pandora Tomorrow». Spillet lanseres nå med brask og bram samtidig med konsollspillene. Xbox-versjonen er allerede sluppet, PC-versjonen kommer 1. april og spillet skal også slippes til PS2 og Gamecube.

Her er Spillsonens dom over mobilversjonen:

Som de eneste i Norge som anmelder mobilspill, kan vi med hånden på hjertet si at 90% av spillene ute på markedet aldri skulle vært laget. Vi er derfor veldig spente på denne nye trenden med premium-spill.

«Splinter Cell: Pandora Tomorrow» holder faktisk hva hypen lover. Spillet er gjennomtenkt og godt, og du får følelsen av å spille verdens mest hemmelige agent Sam Fisher.

Ved hjelp av enkle kontroller sikter du med laserpistolen din, sniker deg innpå fiendene dine, gjemmer dem i skygger eller kaster dem ned på miner. Du henger på kanten av kasser og spretter frem akkurat i riktig øyeblikk.

Fisher skifter også farge ettersom hvor godt han synes i terrenget. Står du under en lampe, og en fiende ser deg, går alarmindikatoren i taket. Stiller du deg i skyggen igjen, vil indikatoren synke til normalt igjen, og du kan snike deg videre.

Eller bare plaffe løs selvsagt.

Historien i mobilversjonen er noe uklar, og du kan heller ikke lese deg frem til noe i menyene. Hovedsakelig går spillet ut på å komme deg fra a til b uten å stryke med. Slikt sett minner «Splinter Cell: Pandora Tomorrow» om hvilket som helst annet mobilspill.

Likevel er det finishen, Sam Fishers bevegelser og taktikken i brettene som gjør spillet til - ja - et svært godt og proft mobilspill.

Dessverre økes prisen på disse avanserte spillene med 67%, men «Splinter Cell: Pandora Tomorrow» er for mobilsinteresserte verdt de 50 kronene.

Spillet er lastet ned fra wap.telenormobil.no, og testet på en Nokia 7250i.

Annonse:
Du finner alle javaspillene du trenger på www.micromania.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.