Gå til sidens hovedinnhold

Pangvær og snø

Helgeværet er klart. Sjekk hvor du kan nyte våren.

Mange er fortsatt i feriemodus etter påsken, og helgeværet inviterer i alle fall til slaraffenliv i sola, om du bor i Sør-Norge, vel og merke. Resten av landet blir forblåst, vått og kaldt.

Sjekk været der du bor på Nettavisen.no/vaer
Husk på turen: Dette er ikke lov

Beathe Tveita er meteorolog hos Storm, og hun har følgende værvarsel for helga:

FREDAG: En høyttrykksrygg strekker seg innover våre områder, og for Sør-Norge sin del betyr det masse bra vær – sol i hele Sør-Norge – og rolig vind.

Fra Bergen og nordover til Stadt kan vinden komme opp i kuling.

I Midt-Norge er det muligheter for enkelte byger, og i Nord-Trønderlag er det også muligheter for kuling

Les også: Bruk faktor 40 på fjellet

Et lavtrykk i Norskehavet er på vei mot Finnmark og Troms. I løpet av natt til lørdag vil vinden øke på fra nordlig retning i bakkant av trykket som går forbi. Vinden kan komme opp i liten storm inn mot Tromskysten i løpet av natta, men minker til kuling lørdag morgen for så å avta til bris utover dagen

Helt nord, i Finnmark, blir det kuling fra og med natta og hele lørdagen. Det er også ventet snøbyger over hele den nordligste delen av landet.

LØRDAG: Det meldes om nordlig vind over hele landet. Lavtrykket har passert, og et nytt høyttryk er i rute i Norskehavet. Det er fremdeles mulighet for at vinden kommer opp i kuling nord på Vestlandet, kanskje også i Møre og Romsdal. Ellers lørdag fortsetter det med fint vær i hele Sør-Norge og nordover til Trondheimsfjorden. Lengre nord blir det enkelte snøbyger, men nedbøren begrenser seg i all hovedsak til ytre strøk i enkelte områder.

SØNDAG: Snøbygene hviler fortsatt over store deler av Nord-Norge. Været hardner ytterligere, og det forventes nedbør også i indre strøk. Fra Trønderlag og sørover vil vinden etter hvert dreie i sørlig retning. Fremdeles ventes det stort sett oppholdsvær i denne delen av landet. På Vestlandet ventes skydekket å tilta, og det meldes om sørvestlig vind og perioder med sol. I Sør-Norge vedvarer finværet, og det meldes om en særdeles solfylt søndag over hele fjøla.

PS: Onsdag trådte bålforbudet i kraft, som det sedvanlig gjør 15. april. Til og med 15. september er det forbudt å gjøre opp ild i skog og mark. Meteorolog Tveita har imidlertid ingen frykt for skogbrann foreløpig.

- Det blir ingen veldig stor temperaturendring i dagene som kommer. Vi snakker mellom ti og 15 grader i Sør-Norge, og i nord ligger temperaturen like rundt null for det meste. Dessuten har det vært varierende vær med nedbør stort sett over hele landet, så spesielt tørt er det heller ikke.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken