Gå til sidens hovedinnhold

Panikk brøt ut på Place de la Rèpublique

Fransk politi evakuerte Place de la République i Paris.

PARIS(Nettavisen): Søndag kveld brøt det ut panikk på Place de la République i Paris, der folk i hele dag har samlet seg for å legge ned blomster og tenne lys til minne om terrorofrene.

Politiet sier til NTBs reporter at det ikke har oppstått noen farlig situasjon.

Ifølge politikilder skal det antakeligvis ha vært kinaputter som utløste panikken.

CNN har også filmet at store folkemengder flykter fra stedet. Se video under:

Nettavisens journalist i Paris, Tommy Brakstad, var på Place de la République rett før panikken brøt ut.

- Gjennom hele dagen har det vært godt bevæpnet politi der, med våpen vi ikke er vant til å se norsk politi bære hjemme. Det har også vært veldig mye trafikk i området, med mye biler og kø, sier Brakstad.

- Sett i lys av situasjonen franskmennene har vært gjennom de siste dagene, er det ikke rart at det ligger en viss spenning i luften og at den minste hendelse kan få folk til å flykte i panikk, fortsetter han.

- Den franske presidenten har gitt ordre om at man ikke skal samles i store folkeansamlinger. Republikkplassen er motsatsen til dette, og et sted hvor det i dag har vært veldig mange mennesker. Da kan sånne situasjoner lett oppstå.

TV 2s reporter ved stedet forteller at flere politifolk har avfyrt våpen, og at situasjonen er svært uoversiktlig.

NTBs reporter ved Place de la République forteller at det oppsto kaotiske tilstander da folk forsøkte å komme seg bort fra plassen.

Saken oppdateres.

Se video av panikken under:

Slik så det ut på stedet under sørgemarkeringene:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=I6hc2d9SyTUQ6qxpIxs59IFiqxGzTCYIPYTVVn9IUgGoQWUHPqZjaiy7Dt7Ivbf7OCfaOPu2nSOS94H_12o4ujKg8WmKOgkL&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Følg NTBs livedekning under:

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen