RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Panikk på charterfly

Foto: Dave Thompson
Sist oppdatert:
22-åring forsøkte å åpne flydøra på 11.000 meters høyde samtidig som har ropte «det er ok, vi er bare i en flysimulator».

En 22 år gammel mann skapte panikktilstander da han forsøkte å åpne en av nødutgangene på et charterfly på vei fra Mallorca til Newcastle i England.

- Det var helt sinnssykt. Plutselig ble alle lysene satt på, flyvertinnene ropte, og vi kunne se en mann forsøke å åpne nødutgangen, forteller et vitne (28) til Daily Mail.

- Flyet begynte å riste. Jeg trodde det skulle gå ned, sier vitnet.

«Bare en flysimulator»
Ifølge vitnet forsøkte vennene til 22-åringen å dra ham vekk fra døra, men han slo dem og ropte «det er ok, vi er bare i en flysimulator».

Kabinansatte og andre passasjerer stormet til for å roe ned mannen. Deretter bandt de han fast i et sete med åtte belter.

Kapteinen bestemte seg så for foreta en nødlanding på Gatwick utenfor London.

Flere barn skal ha begynt å da flyet brått startet nedstigning.

- Skremmende
Blant de andre som var på flyet finner vi Gavin McCallum (35), kona Sarah og barna Freya (3) og Jack (2). De kunne ikke direkte se hva som var i ferd med å skje. Ikke før de landet, fikk de vite hva som hadde skjedd.

- Det var skremmende. Vi visste ikke at han hadde forsøkt å åpne døren før vi landet, og det er vi takknemlige for, sier Gavin til Daily Mail.

- Da vi hadde innsett hva som hadde skjedd, så er det urovekkende, sier Gavin.

- Ikke mulig å åpne døra
Straks flyet hadde landet, ble flyet stormet av seks politimenn som så arresterte 22-åringen.

- I henhold til våre prosedyrer, ble lokale myndigheter varslet om hendelsen, og flyet ble møtt av politiet på Gatwick, som hentet mannen av flyet, sier en talskvinne for Thomson Airways, som samtidig påpeker at det ikke hadde vært mulig for mannen å åpnet døra mens flyet ennå var i lufta.

Etter at politiet hadde tømt flyet og foretatt avhør av vitner, kunne passasjerene fortsette hjemreisen til Newcastle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere