RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pannekakefest!

Pannekaker er gjerne ensbetydende med matglede for de minste. Men hvorfor ikke lage en fest ut av det – både for store og små

Alle har gode minner om barndommens pannekakemiddager, med godt blåbærsyltetøy og sukker på varme, myke pannekaker. Men en pannekakemiddag kan helt fint være enda mer enn det, om man kombinerer behagelige doser fantasi og deilige smaker med gylne pannekaker.

Vi voksne kan for eksempel godt tenke oss noe som smaker litt mer salt og ”ordentlig” før vi kommer til den søte desserten. Hvorfor ikke servere pannekaker med sjampinjongstuing, eller kanskje ganske enkelt sprøstekte biter av bacon? Pannekaker kan brukes til nesten alt. Dekk bordet med små skåler med ulike typer fyll, og prøv forskjellige kombinasjoner!

Det er heller ikke umulig å kombinere fisk og skalldyr med pannekaker. Vi anbefaler for eksempel gjerne pannekaker med fisk, varm salat og guacamole. Eller hvorfor ikke en krabbesalat, med krabbekjøtt, rømme og majones, krydret med salt og pepper og dill? Bare husk å legg ved noen båter sitron!

Etter et par pannekaker med ”voksenfyll”, kommer selvfølgelig barnas favoritter; dessertpannekakene. Og ved siden av sukker og blåbær foreslår vi gjerne et par nye, riktig velsmakende varianter.

Sesongens friske bær eller en fruktsalat er selvfølgelig godt pannekakefyll både for små og store, gjerne med litt vaniljekrem eller is ved siden av. Men enda større jubel får man gjerne fra de yngste om man slår seg litt løs og tar frem de mer typiske dessertsmakene.

En banansplit-pannekake med skiver av banan og sjokoladesaus rullet inn i en varm pannekake smaker ekstra godt med en kule vaniljeis til, og pannekaker med nugatti og hakkede mandler er gode både varme og kalde.

Bare husk at det ofte er en fordel med litt voksenhjelp til å sette sammen pannekakene – hvis ikke har det en tendens til å bli mye fyll og lite pannekake. Og det kan fort bli i meste laget, selv for sultne barnemager.

Til slutt tar vi med et tips til en dessertpannekake spesielt for de voksne; finn frem den skvetten du har stående innerst i skapet med grand marnier eller cointreau.

Stek et par tynne pannekaker og dryss over rikelig med sukker før du skvetter noen gode spiseskjeer med nevnte appelsinlikør og ruller eller bretter sammen pannekakene. Pynt gjerne med et par appelsinfileter og kanskje en kule vaniljeis eller vaniljekrem.

Hva skal man så drikke til pannekaker? Barndommens klassiske svar var melk. Men hvorfor ikke ta frem blender eller stavmikser og lage noen deilige smoothies? Det er jo både sunt og godt...

Og husk at pannekaker smaker best når de er helt, helt ferske. Hvis du gidder å ta jobben med å løpe til og fra komfyren under måltidet får du de beste pannekakene også – rett fra panne til tallerken. Lån en ekstra stekepanne fra naboen og stek i vei!

Oppskrifter:
Pannekaker
Pannekaker med sjampinjongstuing
Pannekaker med fisk, varm salat og guacamole
Fruktsalat
Deilige smoothies
Flere oppskrifter fra Art of Taste finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere