RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pantekaoset fortsetter i Tyskland

Sist oppdatert:
Miljøvernminister Jürgen Trittin (bildet) møter motstand i pantesaken. Delstaten Bayern truer med å boikotte pantereformen, og en representant for dagligvarehandelen kaller situasjonen rundt pantespørsmålet for et absolutt kaos
- Politikerne kommer med nye ideer hver uke (...) det er et absolutt kaos, uttaler Karin Schindler-Abbes, pressetalskvinne i handelsorganisasjonen i NiederSachsen.

Hos forhandlerne er det uro, snaut to måneder etter at pant på engangsemballasje opprinnelig skulle vært innført i Tyskland.

- Hvis man spør forhandlere rundt om i landet, ville alle svart: [«]Avvikle[»], hevder Schindler-Abbes om forhandlernes syn på panteordningen.

Søndag for en uke siden kom det til enighet mellom miljøvernminister Jürgen Trittin og representanter for delstatene om å utvide panteordningen for engangsflasker og bokser i Tyskland. Avtalen står nå imidlertid i fare etter at Trittin nekter å holde plastbeger og engangsemballajse på melkeprodukter utenfor panteordningen.

I denne sammenheng har delstaten Bayern nå indirekte truet med å boikotte den planlagte pantereformen i Bundestag første oktober.

I følge Schindler-Abbes vil innføring av pant på engangsemballasje på melkeprodukter by på store problemer med hensyn til lagring av tomgods.

- Om sommeren vil dette (lagring av tomgods red.anm) skape stank etter kun kort tid, uttaler Schindler-Abbes.

Videre viser en undersøkelse utført av LEKKERLAND-TOBACCOLAND Gmbh & Co at rundt 5000 personer vil miste jobbene sine som føge av panteinnføringen. Dette gjelder særlig ansatte innen dagligvarehandelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere