RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pantemotstandere forventer pantedom i desember

Sist oppdatert:
Den en av de to pantesakene som verserer mellom Tyskland og EU forventes å bli avgjort i EU-domstolen 14. desember. Pantemotstanderne tror en dom til deres fordel kan rasere den nye panteloven
Det går frem av en pressemelding fra AGVU som representerer to østerrikske bryggerier i motstanden mot den tyske innføringen av pant på engangsemballasje for mineralvann, leskedrikker og øl.

Ikke overraskende forventer AGVU at EU-domstolen skal avsi en kjennelse i deres favør, som vil medføre at drikkevarer som rammes av loven produsert av andre EU land vil slippe å bli underlagt pant.

AGVU skriver videre at dersom EU-domstolen fritar utenlansske produsenter fra pant, så vil det føre til en rask og fundamental reorganisering av regelverket også for innenlandsk produsert øl og mineralvann i Tyskland.

AGVU forventer at EU-domstolen vil avgjøre saken 14. desember, og ber det tyske underhuset, Bundestag, og overhuset, Bundesrat, avvente en endelig behandling av panteloven til dommen forligger.

Den andre pantesaken som gjelder de såkalte øy-løsningene vil etter alt og dømme falle bort, siden det ney forslaget til pantelov vedtatt av den tyske regjerignen denne uken vil forby slike enkeltstående panteløsninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere