Gå til sidens hovedinnhold

Panter med hjertet

Det startet som et skoleprosjekt for å rydde kantina. Nå metter Fatima Jalloul (18) og Project HOPE skolebarn i Kenya ved hjelp av dine tomflasker.

BJØRNHOLT: Mange barn lever i enorm fattigdom rundt om i verden og deres eneste måltid i løpet av dagen er ofte det de får servert på skolen.

Fatima Jalloul (18) er leder for Project HOPE som handler om å få norske skoleelever til å pante flaskene sine så de kan samle inn penger til skolebarn i Kenya. Målet er at alle skal få en bedre og lystigere hverdag.

I startfasen skulle det bare være et prosjekt for å rydde kantina på Bjørnholt skole. Så gikk det opp et lys for gruppen.

Fatima Jalloul

ENGASJERT: Fatima Jalloul er leder for Project HOPE og bruker mye tid på organisering

Pant=Penger= flere muligheter

Fatima Jalloul synes panting er en fin mulighet til å hjelpe barn i Kenya. Ved at elevene panter flasker gir dette mulighet for å bedre undervisningen.

– 1 krone her er 12 kroner i Kenya. Hvis elevene panter flasker kan det føre til at barna i Kenya får flere lærere, bedre toaletter og to måltider i stede for ett, forteller Fatima.

Fatima Jalloul har ikke med egne øyne fått oppleve fattigdommen i Kenya, men hun legger ikke skjul på at det er en ting hun har lyst til å gjøre.

– Jeg har ikke fått oppleve Kenya selv enda, men jeg får fulgt opp tilstanden der nede igjennom rapporter, sier Fatima.

Alle kan bidra

Det er viktig for gruppen å engasjere ungdom til å kaste flaskene i Project HOPE-kassene som er spesielt designet for prosjektet.

Uten ungdommens engasjement vil ikke dette være gjennomførbart.

For å få elevene på Bjørnholt skole mer bevisst på prosjektet inviterte de linjene Medier og kommunikasjon og Byggfag til å delta. I form av bilder, filmer, grafisk design og bygging av søppelkasser bidro de to linjene til prosjektet.

– Selve målet med å blande inn de forskjellige linjene er at de skal føle at de kan ta del i prosjektet. Da panter du fra hjertet, forteller Fatima.

Planen nå er at Project HOPE skal iverksettes på flere skoler i osloområdet, for derfra å spres ut videre ut i landet.

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN:

Sally (17) ble skutt – nå vil hun hjelpe andre ungdommer

«I år skal jeg bli voksen. Tror jeg»

Jorda rundt på 2 kilometer

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant