RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pantertante er død

Sist oppdatert:
Estelle Getty er død, 84 år gammel.

(SIDE2:) Estelle Getty, best kjent for rollen som Sophia i «Pantertanter» - eller «The Golden Girls» - er død. Hun ble 84 år gammel.

Getty har lidd av demens i flere år, og tirsdag ettermiddag sovnet hun inn. Hun døde i sitt hjem i Hollywood.

Sarkastisk mor
Skuespilleren brukte mange år på å lykkes som skuespiller. Mer enn 40 år tok det før lykken endelig snudde. I 1985 fikk hun rollen som den sarkastiske Sophia i TV-serien om tre eldre venninner og samboere. Sophia var moren til en av karakterene, som også bodde i huset.

Bea Arthur, som spilte Sophias datter, satte stor pris på samspillet med Getty.

- Vårt mor-datter-forhold var en av de beste komedieduoene noensinne, og jeg vil savne henne, sier hun ifølge Associated Press.

- Vil alltid være med oss
Også «Golden Girls»-kollega Rue McClanahan vil minnes Getty for TV-serien:

- Ikke vær lei dere for at hun har gått bort. Hun vil alltid være med oss i sin store bragd, Sophia, sier hun til Associated Press.

Den tredje pantertanten ble spilt av Betty White.

- Den eneste gleden jeg har i dette øyeblikket, er at selv om Estelle har gått bort, vil Sophia alltid være med oss, skriver hun i en mail til Associated Press.

Fikk priser
Getty vant en Emmy-pris og var nominert sju ganger for rollen. Hun vant også en Golden Globes-statuett og var nominert to øvrige ganger.

Før rollen som Sophie, hadde hun blant annet småroller i filmer som «Tootsie» (1982) og «Deadly Force» (1983). Etter suksessen med «Pantertanter» spilte hun i flere filmer, inkludert «Mannequin» (1987) og «Stuart Little» (1999).

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere