RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pantesaken utsatt (Ny)

Sist oppdatert:
Som ventet blir det en ny utsettelse av behandling av pantesaken i det tyske overhuset Bundesrat, men Bayerns statsminister Erwin Huber regner med behandling 15. oktober
Oppdatert med kommentarer fra Huber.

De fire ulike panteforslagene er trukket fra dagsordenen til Bundesrat i dag.

Dette er i tråd signalene som i det siste har kommet fra den konservative fløyen i Tyskland.

Bayern, som står bak ett av kompromissforslagene, har allerde gjort det klart at man ønsket å vente på en avklaring fra EU før behandling i Bundesrat.

Bayerns statsminister Erwin Huber sier i dag til nyhetsbyrået Reuters at han venter en behandling på neste møte i Bundesrat.

Han viser til at dagens utsettelse kom fordi man trengte mer tid til komitébehandling.

- Etter min vurdering blir det så satt på dagsordenen 15. oktober, sier Huber.

Det ser uansett ut som det nå saklig sett er en bred enighet om et kompromiss langs linjene til Bayerns forslag, men at det er mer et spørsmål om timing, og hvordan man skal forholde seg til eventuell innsigelser fra EU, som har hatt alvorlige innvendinger mot pantesystemet slik det nå fungerer.

Saken dreier seg om å finne et kompromiss rundt pant som gjør at det etableres et solid og velfungerende grunnlag for pant på øl og brus, samtidig som vin, melk og saft blir unntatt.

Dagens lovgivning gir grunnlag for å innføre pant også på de siste kategoriene, men samtidig er det juridiske grunnlaget for hele pantesystemet mer usikkert enn pantetilhengerne gjerne hadde sett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere