*Nettavisen* Nyheter.

Papademos kjemper for å unngå gresk konkurs

Brussel (NTB-Andreas Bondevik): Regjeringskoalisjonen i Hellas gir seg selv en ekstra dag til å vurdere nye smertefulle sparetiltak som kan redde landet fra konkurs. Den tyske statsministeren ber grekerne bestemme seg.

Lederne for de tre partiene i den greske koalisjonen så ikke ut til å bli enige mandag. Ifølge en kunngjøring fra statsminister Lukas Papademos' kontor var et møte om saken som skulle vært holdt mandag, utsatt til tirsdag.

- Jeg kan ærlig talt ikke forstå at én ekstra dag kan være til hjelp. Det haster med å få løst denne saken, for mye står på spill for hele eurosonen, sa Tysklands statsminister Angela Merkel på en felles pressekonferanse med Frankrikes president Nicolas Sarkozy i Paris mandag.

Statsminister Papademos hadde gitt koalisjonspartnerne frist til midt på dagen mandag med å akseptere kravene fra EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (ECB). Men denne fristen måtte altså forlenges med ett døgn.

- Jeg tror de kommer til å klare til å finne en løsing, alle parter vil tape på en konkurs. Det pågår et tøft politisk spill, og tidsfristene er en del av det, sier sjeføkonom Carsten Brzeski i banken ING til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.