RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: getty images

Papegøyen som imponerer forskere

Sist oppdatert:
«Snowball» beviser at fugler kan danse minst like bra som mennesker. Se videoene her!

(BIIPMAG): Har du ennå ikke fått med deg de utrolige dansevideoene med papegøyen «Snowball»? Da kan du se dem her!

Danser til Queens
Han svinger med tærne, rister med hodet – Kakaduen «Snowball» danser til gamle danseslagere og underholder mange seere på YouTube. Papegøyedansingen er så imponerende at forskere nå har fått øynene opp for den musikalske fuglen og endret sitt syn på noe de trodde bare var en menneskelig egenskap.

Papegøye med rytme
«Snowball» har lenge vært en stor stjerne på YouTube: Papegøyen viser fram sitt store dansetalent i flere videoer. Den lille krabaten danser med stor taktfølelse til hits fra «Queens» og «Backstreet Boys». Han rister på hodet i takt med musikken, stamper med foten og svinger på hele kroppen.

Motbeviser fakta
Flere forskere har nå blitt oppmerksomme på denne danseglade fuglen. For hittil har man trodd at det bare er menneskene, «homo sapiens», som kan ha slike rytmiske bevegelser.

Psykologen Adena Schachner fra «Harvard University» og nevrologen Anniruddh Patel fra «Neurosciences Institute» i San Diego har undersøkt videoene til papegøyen. I fagbladet «Current Biology» konkluderer de med dette: Det er ikke bare mennesker kan danse rytmisk til musikk, men også fugler, spesielt papegøyer.

Siste fra biipMag. no: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere