RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papir: Abitibi rett under konsensus(Ny)

Sist oppdatert:
Verdens ledende produsenten av avispapir, canadiske Abitibi, fikk et resultat på minus 6 cent pr. aksje i fjerde kvartal, noe som er 1 cent under konsensus
Det var på forhånd ventet et resultat på minus 5 canadiske cent pr. aksje, og estimatene gikk fra minus 5 til minus 9 cent ifølge Thomson First Call.

Resultatet fra videreført virksomhet endte på minus 25 millioner dollar, sammenlignet med minus 21 millioner i samme kvartal i 2001.

Justert for en nedskrivning på 12 millioner dollar, ville Abitibi vist en bedring på bunnlinjen på 1 million canadiske dollar, som følge av økte avispapirpriser og volumer, motvirket av noe høyere produktkostnader.

Abitibi melder om en volumøkning på 11 prosent i fjerde kvartal for avispapir sammenlignet med samme periode i 2001. Avispapirprisene økte med 25 dollar pr. tonn i snitt fra tredje til fjerde kvartal, men var ned 20 prosent i 2002 sammenlignet med 2001.

Trenden med økte volumer er ventet å fortsette, mens kostnadene vil falle etter nedstenginger av kapasitet annonsert i fjerde kvartal i fjor.

Selskapet meldte for under en uke siden at de vil øke avispapir prisene med 50 dollar pr. tonn med virkning fra 1. mars. Også andre av de store avispapirprodusentene har varslet slike økninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere