RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papir: UPM-Kymmene ser svakere 2003

Sist oppdatert:
Det finsksvenske papirkonsernet UPM-Kymmene forventer at lønnsomheten vil falle i 2003 sammenlignet med fjoråret. Selskapet har lagt frem et resultat svakere enn ventet
UPM-Kymmene har lagt frem et resultat før ekstraordinære poster på 148 millioner euro for fjerde kvartal, som er under konsensus innhentet av Reuters, og i den nedre enden av estimatene.

Det var spesielt desember som var vanskelig for UPM-Kymmene. Ifølge konsernet så gjorde den lange ferieperioden at etterspørselen falt markert, noe som medførte utvidet nedetid i produksjonen. Resultatene for kvartalet beskrives som skuffende.

Omsetningen i kvartalet endte på 2.617 millioner euro, mot 2.558 i samme periode i fjor.

Svakere i 2003

Papir- og treforedlingskonsernet skriver i kvartalsrapporten at de forventer at resultatene vil bli lavere i 2003 enn i 2002, og viser til den store usikkerheten rundt den generelle økonomien. Denne har gitt svak etterspørsel og begrensninger i produksjonen.

Det er en gladmelding i rapporten, og det gjelder kjøpet av papirproduksjonene til Haindl, som ble gjort sammen med Norske Skog i 2001. Ifølge UPM har synergiene fra kjøpet oversteget målet på 25 millioner euro, med 10 millioner.

Når det gjelder utviklingen i prisene så registrer UPM at magasin og avispapirprisene har falt i Europa, mens magasinprisene i USA har holdt seg uendret.

Norske Skog faller på Oslo Børs etter at UPM-rapporten ble publisert, og er ned 3,2 prosent til 92 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere